header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg header7.jpg header8.jpg header9.jpgDuna Táncműhely

Nyelv:

Grecsó Zoltán: Mellettem elférsz / Szigorúan ellenőrzött vágyak

G
recsó Zoltán két koreográfiája egy este. A Mellettem elférsz Grecsó Krisztián azonos című könyve alapján készült, a Szigorúan ellenőrzött vágyak pedig Jiři Menzel és Parti Nagy Lajos ihlette előadás a valóság és az egyedi tudat között átívelő híd kereséséről.
"Rám mindig számíthat, ugye tudja? Éva elhallgatott, és amikor felnézett Domos látta, hogy könnyes a szeme, tétovázott, de az utolsó pillanatban megölelte. A nő már majdnem lehajtotta a fejét, és akkor olyan lett volna  az ölelés, ahogyan az apa karolja át a lányát. Így meg éppen valódi lett, érezte az arcán Éva könnyeit, hogy milyen finom, illatos a bőre, a haja." (Részlet Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című könyvéből)
A Szigorúan ellenőrzött vágyak hiperrealista módon közelíti meg a köznapiságok valóságait, az átlagember mindennapjai és vágyai közti határvidékeket. A bakter egész nap a sorompó csak ül, s arra vár, hogy napjában kétszer letekerje azt. Utazik, mialatt elrobognak mellette a vonatok, de csak az álomképeiben, a két végtelenbe futó sínpáron, vágyai soha össze nem érő paralleljén.Előadók: Rózsahegyi Orsolya, Grecsó Zoltán (Mellettem elférsz), Gothár Márton, Maday Tímea, Lengyel Katalin, Grecsó Zoltán (Szigorúan ellenőrzött vágyak)
Zene, koreográfia: Grecsó Zoltán