header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg header7.jpg header8.jpg header9.jpgDuna Táncműhely

Nyelv:

Jegyrendelés interneten


Időpont:
2010. október 8-10.
Helyszín: KKÁMK - Faluház, Budakalász, Szentendrei út 9.


2010. októberében hetedik alkalommal kerül sor a Kalászi Kortárs Tánctalálkozóra. A fesztivál gyökerei a Duna Táncműhelyhez nyúlnak vissza, hiszen a Kalászi Faluház hosszabb ideje rendszeresen befogadja a Táncműhely kísérleti előadásait, s az évek során egyre erősödő igény mutatkozott arra, hogy a Faluházban más kortárs táncelőadásokat is láthasson a közönség. A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó fokozatosan régiós jelentőségre tett szert, hiszen a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel a kortárs táncművek koncentrált bemutatását, szolgálja ki a modern tánc iránti közönségigényt.
A fesztivál ars poeticája a kezdetektől fogva változatlan: a programba olyan progresszív alkotókat hívnak meg a szervezők, akik az alkotás során a néptánchoz nyúlnak vissza, vagyis vagy speciális tánctechnikaként használják a néptáncot, vagy a néptánc területe felől érkeztek a kortárs tánc berkeibe.
A 2010-es fesztiválra - a korábbi évekhez hasonlóan - az elmúlt színházi évad kiemelkedő, ugyanakkor a fesztivál vállalt tematikája szempontjából jelentős produkciókat hívunk meg: a programban szerepel a Forte Társulat Godot-ra várva c. produkciója, a TranzDanz Re-DNS c. előadása, valamint a házigazda Duna Táncműhely legújabb, Barlang című alkotása. A szervezők a legfiatalabb koreográfusoknak is igyekeznek bemutatkozási lehetőséget adni, így kerül sor a több rövidebb koreográfiából álló Fiatal alkotók gálájára.
A háromnapos táncrendezvény táncfilmvetítéssel, fotókiállítással, képzőművészeti kiállítással egészül ki.Program:


Október. 8. péntek

19.00 Megnyitó (fotó és festmény kiállítás)
19.00
Forte Társulat: Godot-ra várva

Október 9. szombat
18.00
Ifjú koreográfusok estje (ifj. Zsuráfszy Zoltán, Grecsó Zoltán, Bihari Néptáncegyüttes, Bartók Néptáncegyüttes)
19.00 filmvetítés (válogatás M. Tóth Géza rövidfilmjeiből)
21.00
Duna Táncműhely: Barlang


Október 10. vasárnap
19.00 Táncfilm vetítés (Mándy Ildikó válogatása)
20.00
TranzDanz: Re-DNSA fesztivál teljes ideje alatt:

Dusa Gábor fotóművész kiállítása
Szalai György festőművész kiállítása


A fesztivál létrejöttét támogatta: NKA, NEFMI, KKÁMK
Médiatámogató: VKC Televízió, Budakalász; dunakorzo.hu - A Dunakanyar televíziós hírportálja; TV Szentendre